Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website gebruiksvriendelijker. Lees meer.

D3-aanpak voor Professionals

Er zijn vele professionals in de Nederlandse gezondheidszorg die zich bezighouden met de diagnose en behandeling van mensen met osteoporose. Huisartsen, praktijkondersteuners, verpleegkundigen, diverse medisch specialisten, maar ook apothekers, diëtisten en fysiotherapeuten.

Iedere professional in deze keten heeft een taak om de osteoporose patiënt uit te leggen wat de ziekte is, hoe deze te behandelen is en wat mensen zelf kunnen doen om de botafbraak te beperken.

Het D3-programma kan u als professional helpen bij de uitleg aan patiënten. In gemakkelijke taal is alles over de ziekte beschreven, maar ook over de risicofactoren en de maatregelen tegen osteoporose.
De site biedt interactieve hulpmiddelen, zoals de:

De D3-aanpak biedt op het gebied van voeding en beweging veel praktische tips en ondersteuning om van de bestrijding van osteoporose een dagelijkse gewoonte te maken. 

Iedere professional mag patiënten verwijzen naar deze site voor informatie of praktische ondersteuning. Ook kunt u (op termijn) materialen uit de D3-aanpak bestellen om uw patiënten op weg te helpen.