Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website gebruiksvriendelijker. Lees meer.

Teriparatide

Teriparatide kan worden voorgeschreven voor het behandelen van osteoporose bij vrouwen in de postmenopauze in geval van ernstige osteoporose en heftige rugklachten. ‘Ernstig’ betekent dat na twee of meer wervelbreuken een nieuwe botbreuk is opgetreden. Het middel wordt toegediend via een dagelijkse onderhuidse injectie. Een medicijn in deze categorie is Forsteo.

Een voorkomende bijwerking van deze medicatie is pijn in botten en spieren, met name van armen of benen, of rugpijn. Het middel kan niet langer dan twee jaar worden gebruikt. In aanvulling op het medicijn moet u iedere dag in ieder geval 1200 mg calcium en 800 internationale eenheden vitamine D binnenkrijgen.

Let op: medicijnen alleen zijn niet genoeg in de strijd tegen osteoporose. De juiste voeding en beweging zijn ook belangrijk. De D3-aanpak op deze site helpt u bij het ontwikkelen van een goede dagelijkse gewoonte, zodat u iedere dag opnieuw kunt kiezen tussen breekbaar zijn of fit blijven.

Downloaden

De D3-aanpak biedt u houvast voor de juiste voeding, beweging en eventuele medicatie tegen osteoporose. Alle informatie op deze site is verwerkt in een handig bewaarboekje. Download het boekje hier gratis.

Download osteoporose aanpak