Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website gebruiksvriendelijker. Lees meer.

Strontiumranelaat 

Strontiumranelaat bij osteoporose bevordert de vorming van bot en vermindert ook de botafbraak. Het middel is onderzocht bij vrouwen die de overgang al hadden doorgemaakt en die osteoporose hadden. Uit dit onderzoek bleek dat strontiumranelaat de kans op een wervel- en heupbreuk aanzienlijk deed afnemen.

Een medicijn in deze categorie is Protelos. In aanvulling op het medicijn moet u iedere dag in ieder geval 1200 mg calcium en 800 internationale eenheden vitamine D binnenkrijgen.

Bijwerkingen die voor kunnen komen bij gebruik van strontiumranelaat zijn onder andere hoofdpijn, misselijkheid, eczeem, en diarree. Tussen het eten van voedingsmiddelen die veel calcium, magnesium en/of aluminium bevatten en het innemen van strontiumranelaat moet twee uur zitten. Dat is nodig omdat deze voedingsmiddelen de opname van strontiumranelaat kunnen belemmeren, waardoor het middel minder goed werkt.

Let op: medicijnen alleen zijn niet genoeg in de strijd tegen osteoporose. De juiste voeding en beweging zijn ook erg belangrijk. De D3-aanpak op deze site helpt u bij het ontwikkelen van een goede dagelijkse gewoonte, zodat u iedere dag opnieuw kunt kiezen tussen breekbaar zijn of fit blijven.

Downloaden

De D3-aanpak biedt u houvast voor de juiste voeding, beweging en eventuele medicatie tegen osteoporose. Alle informatie op deze site is verwerkt in een handig bewaarboekje. Download het boekje hier gratis.

Download osteoporose aanpak