Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website gebruiksvriendelijker. Lees meer.

SERM 's

SERM is een afkorting van Selective Estrogen Receptor Modulators. Deze stoffen zijn verwant aan het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. SERM’s vormen een nieuwe groep geneesmiddelen, alleen geschikt voor vrouwen na de menopauze. Ze beschermen tegen botverlies en breuken. Een medicijn in deze categorie is Evista (raloxifeen).

Raloxifeen bootst als het ware de werking van het vrouwelijk hormoon oestrogeen na. Daardoor gaan deze middelen de afbraak van bot tegen en worden de botten sterker. Wanneer dit middel drie jaar wordt gebruikt, wordt de kans op een gebroken wervel lager. Het risico op een gebroken heup of pols neemt echter niet af.

Voorkomende bijwerkingen van raloxifeen zijn onder andere opvliegers en griepachtige klachten. Deze klachten komen vooral in het begin van de behandeling voor. Ook trombose komt soms voor. SERM’s worden alleen door de medisch specialist voorgeschreven. In aanvulling op het medicijn moet u iedere dag in ieder geval 1200 mg calcium en 800 internationale eenheden vitamine D binnenkrijgen.

Medicijnen alleen zijn niet genoeg in de strijd tegen osteoporose. De juiste voeding en beweging zijn ook erg belangrijk. De D3-aanpak op deze site helpt u bij het ontwikkelen van een goede dagelijkse gewoonte, zodat u iedere dag opnieuw kunt kiezen tussen breekbaar zijn of fit blijven.

Downloaden

De D3-aanpak biedt u houvast voor de juiste voeding, beweging en eventuele medicatie tegen osteoporose. Alle informatie op deze site is verwerkt in een handig bewaarboekje. Download het boekje hier gratis.

Download osteoporose aanpak