Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website gebruiksvriendelijker. Lees meer.

Parathyroïd hormoon

Parathyroïd hormoon kan worden voorgeschreven aan vrouwen die na de menopauze ernstige osteoporose ontwikkelen en bij wie behandeling met bisfosfonaten, SERM’s of strontiumranelaat niet mogelijk of niet effectief is. ‘Ernstig’ betekent dat na twee of meer wervelbreuken een nieuwe botbreuk is opgetreden.

Parathyroïd hormoon verbetert de botsterkte. Het middel wordt toegediend via een dagelijkse onderhuidse injectie. Een medicijn in deze categorie is bijvoorbeeld Preotact. Het middel kan niet langer dan twee jaar gebruikt worden. In aanvulling op het medicijn moet u iedere dag in ieder geval 1200 mg calcium en 800 internationale eenheden vitamine D binnenkrijgen.

Een bijwerking die soms voorkomt is hypercalciëmie, een te hoog calciumgehalte in het bloed. Omdat dit schadelijk kan zijn, wordt u hierop gecontroleerd.

Let op: medicijnen alleen zijn niet genoeg in de strijd tegen osteoporose. De juiste voeding en beweging zijn ook erg belangrijk. De D3-aanpak op deze site helpt u bij het ontwikkelen van een goede dagelijkse gewoonte, zodat u iedere dag opnieuw kunt kiezen tussen breekbaar zijn of fit blijven.

Downloaden

De D3-aanpak biedt u houvast voor de juiste voeding, beweging en eventuele medicatie tegen osteoporose. Alle informatie op deze site is verwerkt in een handig bewaarboekje. Download het boekje hier gratis.

Download osteoporose aanpak