Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website gebruiksvriendelijker. Lees meer.

De D3-aanpak maakt een dagelijkse gewoonte van voeding, beweging en medicatie tegen osteoporose

Voor een succesvolle aanpak tegen osteoporose ligt de sleutel bij uzelf. U bent degene die kiest om iedere dag bewust de drie juiste dingen doen: de juiste beweging, de juiste voeding en (indien nodig) de juiste medicatie. Zo kiest u iedere dag tussen breekbaar zijn of fit blijven. Het D3-programma helpt u met keuzelijsten. Bijvoorbeeld welke sport u kunt doen of welke gymoefeningen. Maar ook welke ingrediënten calciumrijk zijn, of juist rijk aan vitamine D.

Uw doel
Uw doel is uw botten zo lang mogelijk zo stevig mogelijk te houden. Door iedere dag de drie juiste dingen te doen, blijven uw botten sterk. Zo blijft u langer mobiel en zelfstandig. Ook beperkt u met deze aanpak de problemen als u onverhoopt valt: de kans dat u direct een bot breekt is kleiner. Houd dit doel regelmatig voor ogen!

Uw redenen
Misschien merkt u nu nog niet veel van uw osteoporose, maar deze ziekte zal nooit vanzelf stoppen. De kans om iets te breken wordt steeds groter als u niets doet. Ernstige osteoporose zorgt voor veel pijn en belemmert u in uw bewegingsvrijheid. Als u door een val uw heup breekt, heeft u 25% kans om binnen een jaar te overlijden.

De D3-aanpak staat voor 3 dingen
De D3-aanpak helpt u op weg met:

Als hulpmiddelen om iedere dag weer D3-bewust bezig te zijn, biedt de D3-aanpak:

Samen doen
Dagelijks de juiste dingen doen tegen osteoporose wordt makkelijker als u de D3-aanpak volgt. Wat ook helpt, is het samen te doen. Spreek met uw omgeving (partner, vrienden, familie, kennissen) over uw osteoporose en vraag hen u te helpen bij of te motiveren voor de D3-aanpak. Laat hen bijvoorbeeld meedenken over calciumrijke maaltijden of betrek hen bij uw dagelijkse beweging.
Een simpel voorbeeld is met een vriend(in) af te spreken om een stuk te gaan wandelen, in plaats van bij elkaar op de thee of iets dergelijks. Zo kunt u net zo goed bijpraten, maar bent u wel actief bezig met fit blijven en uw botten belasten. Twee vliegen in een klap!

Downloaden

De D3-aanpak biedt u houvast voor de juiste voeding, beweging en eventuele medicatie tegen osteoporose. Alle informatie op deze site is verwerkt in een handig bewaarboekje. Download het boekje hier gratis.

Download osteoporose aanpak