Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website gebruiksvriendelijker. Lees meer.

Over deze website

Osteoporose heet ook wel botontkalking of ‘broze botten’. Het is een ziekte die de dichtheid en structuur van botten aantast, waardoor deze snel breken. De gevolgen van osteoporose zijn heel serieus.

Deze website gaat in op de ziekte osteoporose, de oorzaken, de gevolgen, en de maatregelen tegen deze ziekte. Takeda Nederland streeft naar een betere gezondheid voor patiënten. Dat doen wij via  toonaangevende innovatie op het gebied van geneesmiddelen. Zo hebben wij ook effectieve osteoporose medicatie. Onze visie is dat het tegengaan van osteoporose niet alleen een kwestie is van de juiste dosering medicatie voorgeschreven krijgen. Een effectieve en langdurige aanpak tegen osteoporose gaat hand in hand met de juiste dagelijkse gewoonte qua voeding, beweging en medicatie.

Die juiste dagelijkse gewoonte ontwikkelen blijkt voor veel mensen in de praktijk lastig. Om iedereen op een laagdrempelige manier op weg te helpen, hebben we de D3-aanpak ontwikkeld. Via de D3-aanpak krijgt iedereen inzicht op welke (vele) momenten op een dag een ‘D3-bewuste’ keuze kan worden gemaakt, dat wil zeggen: een keuze waarmee de botafbraak kan worden tegengegaan.

De D3-aanpak helpt mensen op weg die osteoporose hebben, maar ook mensen die het juist nog niet hebben. Want: als op tijd wordt begonnen, kunnen de gevolgen van osteoporose zoveel mogelijk worden beperkt.

 2014, Takeda Nederland b.v.