Onze website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website gebruiksvriendelijker. Lees meer.

Osteoporose bestrijden kan alleen met de juiste diagnose, dosering en dagelijkse gewoonte 

Het tegengaan van osteoporose (ook wel botontkalking of broze botten genoemd), is een drietraps-raket:

1 = de juiste diagnose

Er zijn veel mensen die zich niet bewust zijn van het feit dat ze deze ziekte hebben. Maar: iedere patiënt heeft belang bij een tijdige diagnose en aanpak tegen osteoporose. De gevolgen van deze vervelende ziekte kunnen dan zo goed mogelijk worden beperkt. Loopt u risico op osteoporose? Test uzelf hier op de bekende symptomen en risicofactoren en bespreek de mogelijkheid van osteoporose gerust met uw huisarts. Bij twijfel kan de arts u verwijzen voor een DEXA-meting.

2 = de juiste dosering

Bij ostepenie en osteoporose is het belangrijk om de juiste hoeveelheid calcium en vitamine D binnen te krijgen. Dat kan via voeding of via supplementen. Ook combineren medicijnen tegen osteoporose de werkzame stoffen met doseringen calcium en vitamine D. Maar let op: er is een optimale hoeveelheid calcium en vitamine D. Volgens de nieuwste richtlijnen is dat 800 Internationale Eenheden vitamine D in combinatie met 1000 tot 1200 mg calcium.

3 = dagelijkse gewoonte

De juiste voeding, de juiste mate van beweging en de eventuele medicatie zijn effectief in het tegengaan van osteoporose. Maar alleen als u er een dagelijkse gewoonte van maakt. Om dit gemakkelijker vol te houden, is de D3-aanpak ontwikkeld: de dagelijkse aanpak tegen osteoporose. Een programma waarbij u iedere dag zelf de keuze maakt tussen breekbaar of fit. En waarbij u aan de hand wordt genomen voor de juiste voeding (rijk aan calcium en vitamine D), beweging en eventuele medicatie. Praktisch, haalbaar en simpel.

Handig bewaarboekje van de D3-aanpak gratis te downloaden

De D3-aanpak biedt u houvast voor de juiste voeding, beweging en eventuele medicatie tegen osteoporose. Alle informatie van de D3-aanpak die u op deze site treft, is ook verwerkt in een handig bewaarboekje. Alle informatie, tips en schema’s over voeding en beweging treft u hier overzichtelijk aan. Een boekje is voor veel mensen toch prettiger lezen of bewaren. Het boekje ‘De D3-aanpak tegen osteoporose’ kunt u hier gratis downloaden.

Het D3-Boekje

De D3-aanpak biedt u houvast voor de juiste voeding, beweging en eventuele medicatie tegen osteoporose. Alle informatie op deze site is verwerkt in een handig bewaarboekje. Download het boekje hier gratis.